Skip to main content

2020. Varmasti yksi mieleenpainuvimmista vuosista Fundin historiassa. Kuten niin moni muukin yhdistys, myös Fundi on joutunut sopeuttamaan toimintojaan vallitsevaan tilanteeseen sopivaksi kohti uutta normaalia. Opiskelijan elämä tänä vuonna ei ole ollut millään muotoa helppoa. Jatkuva etätyöskentely, normaalien sosiaalisten suhteiden ja opiskelijatapahtumien poikkeuksellinen hiljentyminen sekä monilla uusi ympäristö oppia asioita, ovat tuoneet haastetta jokaisen opiskelijan arkeen yliopistoympäristössä ja sen ulkopuolella. Aalto yliopiston ja Fundin tunnetusti vahvat yhteisöt ovat antaneet voimaa edetä ja toteuttaa omia unelmia kannustavassa ympäristössä läpi vuosien, koronasta huolimatta. Vahvalla yhteistyökumppaniverkostolla, motivoituneella hallituksella sekä suurella innokkuudella opiskelijoidemme keskuudessa, olemme selvinneet haasteista ja tarjonneet uuden ympäristön kehittää toimintaamme Suomen ainoana kiinteistötalouden opiskelijayhdistyksenä.

 

Ensimmäisen kuukauden tarkat suunnitelmat tulevasta vuodesta jouduttiin pikaisesti järjestelemään uudelleen pandemian levitessä nopeasti. Kuten olettaa saattaa, vaikka vuosi on ollut haastava, se on tarjonnut myös mahdollisuuksia tarttua uusiin, odottamattomiin haasteisiin ja ideoihin, ajan vapautuessa jokavuotisesta normaalista oravanpyörästä. Kuten Fundin toimintaan kuuluu, tavoitteena ei ole vain tarjota opiskelijoille parasta mahdollista kiinteistöalan oppimispolkua, vaan myös tukea, opettaa ja ohjata jokaista opiskelijaamme osana hienoa yhteisöä juuri niinä hetkinä, kun tulevaisuus näyttää epävarmalta. Se hetki oli monella juuri tänä vuonna. Kun motivaatio työmäärän keskellä saattaa hiipua, on tärkeää pitää mielessä tavoite, jota kohti pyritään ja ymmärtää, että yhdessä on mahdollisuus saavuttaa paljon enemmän kuin yksin. Yhdistysten toiminta joutuu aidosti usein vasta koetukselle juuri niillä hetkillä, kun sen jäsenet ovat tuen tarpeessa.

 

Tämä vuosi on tarjonnut koko yhteisöllemme mahtavan tilaisuuden kehittyä ja oppia uutta vaihtelevin keinoin. Kevään laajat partner-viikot, virtuaaliyritysesittelyt, verkkosivujen uudistukset, opettavat webinaarit ulkomaisten yhteistyökumppaniemme tuella sekä yhteistyöverkoston laajentaminen muihin yhdistyksiin Suomessa ja ulkomailla, luovat varmasti jäsenillemme keinon kartuttaa osaamista ja tietoisuutta alan tarjoamista mahdollisuuksista, hauskanpitoa unohtamatta.

 

Vaikeat tilanteet kasvattavat yleensä koko yhteisöä ja uskon vahvasti, että se on myös Fundin toiminnassa näkynyt ja tulee ensi vuonna näkymään entistä vahvemmin. Tämän vuoden vahva pohjatyö usealla saralla tarjoaa seuraavalle vuodelle merkittävän alustan toteuttaa uusia avauksia, levittää verkostoa ja antaa eväitä jokaisen jäsenemme henkilökohtaiseen kehitykseen.

 

Ennen uusia kohtaamisia ja seuraavaa saagaa Fundin historiassa, on hyvä levätä hetki ja olla ylpeä siitä, mitä olemme yhdessä tänä vuonna saaneet aikaan. Haluan koko Fundin hallituksen puolesta lausua kiitokset yhteistyökumppaneillemme ja opiskelijoillemme tästä vuodesta. Uusi hallitus jatkaa merkityksellistä työtä opiskelijoidemme ja koko kiinteistöalan verkoston puolesta taas ensi vuonna.

 

Rentouttavaa joulua ja menestyksekästä uutta vuotta 2021 jokaiselle! 🙂

 

Konsta ja koko hallitus 2020